НАПИТКИ, МАСЛА, ОЦЕТ И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИПродукти, добавени за сравняване: 0


Билков сироп от черен бъз - плод, за разреждане, 285 мл

Билков сироп от черен бъз - плод, за разреждане, 285 мл

Какво е лечебното действие на плодовете на черния бъз? Плодовете действат леко слабително. За какво помага черният бъз? - при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица;     - при стомашно-чревни и чернодробни заболявания;     - при възпаление на бъбреците и пикочния мехур;     - ревматизъм, подагра и други.  Народната медицина предписва черен бъз и при кръвно налягане, задух, трудно униниране и кръвопикаене;     - плодовете – като усилващо средство и при невралгия.    Съдържание: Плод от черен бъз, питейна вода, захар и лимонена киселина.    Не съдържа оцветители, овкусители и консерванти!    Хранителни стойности на 100 мл:    Енергия: 290 kcal / 1216 KJ     Белтъчини: 2 гр.     Мазнини: 0 гр.     Въглехидрати 20 гр.    Начин на употреба: За разреждане в съотношение 1:8 (сироп : питейна /или изворна/ вода).    За общо укпреване на организма и за подсилване на имунната система консумирайте по 100-200 мл от разредената напитка всеки ден!    При посоченото съотношение при разреждането се получава готова напитка от 2.56 литра.    Опаковка: 285 мл в стъклена бутилка с фабрично затваряне...

8,30 лв.

Билков сироп от черен бъз - цвят, за разреждане, 285 мл

Билков сироп от черен бъз - цвят, за разреждане, 285 мл

Какво е лечебното действие на черния бъз? Цветовете действат противовъзпалително, потогонно, секретологично и отхрачващо. За какво помага черният бъз? - при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица; - при стомашно-чревни и чернодробни заболявания; - при възпаление на бъбреците и пикочния мехур; - ревматизъм, подагра и други.   Народната медицина предписва черен бъз и при кръвно налягане, задух, трудно униниране и кръвопикаене. Съдържание: Цвят от черен бъз, питейна вода, захар и лимонена киселина. Не съдържа оцветители, овкусители и консерванти! Хранителни стойности на 100 мл: Енергия: 290 kcal / 1216 KJ Белтъчини: 2 гр. Мазнини: 0 гр. Въглехидрати 20 гр. Начин на употреба: За разреждане в съотношение 1:8 (сироп : питейна /или изворна/ вода). При грипни състояния, кашлица и общо укрепване приемайте по 100-200 мл от разредената напитка всеки ден! При остри симптоми на грип, простуда и настинка консумирайте 100-200 мл 2 пъти на ден! При посоченото съотношение при разреждането се получава готова напитка от 2.56 литра. Опаковка: 285 мл в стъклена бутилка с фабрично затваряне...

8,30 лв.

БИО КОКОСОВО МАСЛО, КОКОСОВА МАЗНИНА, 200 мл

БИО КОКОСОВО МАСЛО, КОКОСОВА МАЗНИНА, 200 мл

100% натурална студено пресована кокосова мазнина от млади кокосови орехи. С високо съдържание на мастни киселини /лауринова киселина/, поради което има уникалното действие да запазва естествения имунитет на организма (чрез монолауриновата си структура) и подпомага за стимулиране обмяната на веществата и осигурява високи енергийни нива. Приложение: 1. Като заместител в рецепти, включващи масло, маргарин и други растителни масла при нагряване под 40° С; 2. Подходяща за директна консумация към храната, като овкусител за салати или самостоятелно като хранителна добавка за здравословен живот; 3. Като крем за тяло - отлично овлажнява кожата и е прекрасен балсам за коса; 4. Като хранителна добавка има много ползи за организма: подпомага имунната система, при отслабване и при висок холестерол. Препоръчителна дневен прием: 1 с. л. дневно, като постепенно приемът се увеличава. Теглото на човека е важен фактор за определянето на дневния прием. 1 с. л. е идеална при тегло под 23 кг. За възрастен човек със среден ръст препоръчителия прием е 3 ½ с. л. дневно. Съхранение: На сухо и прохладно място. Поради естествените си свойства мазнината се втвърдява при температура под 24°С.  ПРОИЗХОД: ШРИ ЛАНКА..

8,50 лв.

БИО Кокосово масло, нерафинирано, 250 мл

БИО Кокосово масло, нерафинирано, 250 мл

- 100% натурален продукт; - Сурово, нерафинирано кокосово масло от биологично земеделие; - Идеално за сурова консумация и козметична употреба. Кокосовото масло се извлича от ядката на кокосовия орех чрез пресоване. Най-разпространено е производството на кокосово масло във Филипините и Малайзия. Днес милиони хора по цял свят използват кокосовото масло като основна мазнина за готвене. При ниски температури (под 24ºC), кокосовото масло има кремообразна до твърда текстура (под 18ºC) и бял цвят, а при високи градуси (над 25ºC) наподобява олио и има чист прозрачен цвят. Масовото кокосово масло по-често е горещо пресовано - причината е, че така се извлича с 90% повече мазнина от ядката и крайният продукт е много по-достъпен ценово. Този метод на пресоване е ефективен по отношение на количество/цена, но не и качество. Полезните вещества и свойства на кокосовото масло се запазват само когато то е извлечено посредством студено пресоване. Студено пресованото кокосово масло има много полезни за организма свойства - както при вътрешна консумация, така и при абсорбиране от кожата и косата. Именно заради това то добива такава световна популярност в кулинарията и козметиката. Кокосовото масло съдържа над 90% наситени мастни киселини. От тях 50% са лауринова киселина - тя е изключително полезна за балансиране на нивата на холестерола в кръвта. Няма друго масло с толкова високо съдържание на лауринова киселина. Важно свойство на кокосовото масло е, че не се окислява при печене и пържене за разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини. Маслото от кокос е изградено предимно от средноверижни мастни киселини. Знае се, че дълговерижните мастни киселини водят до завишаване на лошия холестерол (LDL) в организма, което от своя страна повишава риска от сърдечно съдови заболявания. За сметка на това средноверижните мастни киселини се преобразуват в добър холестерол (HDL). Това подобрява и усвояв..

12,00 лв.

БИО КОКОСОВО МАСЛО, СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, КОКОСОВА МАЗНИНА 250 мл

БИО КОКОСОВО МАСЛО, СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, КОКОСОВА МАЗНИНА 250 мл

Ползите за здравето от кокосовото масло включват грижа за косата, грижа за кожата, намаляване на стреса, поддържане на здравословно ниво на холестерол, загуба на тегло, подсилен имунитет, правилно храносмилане и регулиране на обмяната на веществата. То също така помага при проблеми с бъбреците, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, ХИВ и рак, като същевременно спомага за подобряване на качеството и здравината на костите. Тези ползи от кокосовото масло се дължат на наличието на лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина и съответните им свойства – антимикробно, антиоксидантно, противогъбично, антибактериално и успокояващо. Как да познаем хубавото кокосово масло? Органичното кокосово масло трябва да бъде нерафинирано и да е 100% чисто. То се явява незаменима мазнина в кулинарията, но не само. Приложенията на кокосовото масло се увеличават всеки изминал ден. Използваме го предимно, за да хидратираме и омекотим кожата и косата си. Все по-често кокосово масло се използва при диети за здравословно сваляне на тегло, а също така и за регулиране на холестерола. Включва се и като добавка при по-резултатното лечение на различни специфични заболявания. Отслабване Повечето мазнини в кокоса са наситени, но те стимулират добрия холестерол. Особено популярна в момента е диетата за отслабване с кокосово масло – тя предвижда засилена употреба на този продукт и драстично ограничаване на храните със съдържание на скорбяла. Практиката доказва, че независимо от повишения прием на мазнини и по-точно на кокосово масло, килограмите се топят. Това се дължи на въздействието на чистото кокосово масло върху метаболизма. Усвояването на поетото кокосово масло изисква голям енергиен разход от страна на организма, т.е. топим калории, докато разграждаме приетите количества кокосово масло. При това се балансира секрецията на инсулин, стабилизират се стойностите на кръвната захар – продуктът е с ..

12,50 лв.

БИО КОКОСОВО МАСЛО, СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, КОКОСОВА МАЗНИНА 500 мл

БИО КОКОСОВО МАСЛО, СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, КОКОСОВА МАЗНИНА 500 мл

Ползите за здравето от кокосовото масло включват грижа за косата, грижа за кожата, намаляване на стреса, поддържане на здравословно ниво на холестерол, загуба на тегло, подсилен имунитет, правилно храносмилане и регулиране на обмяната на веществата. То също така помага при проблеми с бъбреците, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, ХИВ и рак, като същевременно спомага за подобряване на качеството и здравината на костите. Тези ползи от кокосовото масло се дължат на наличието на лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина и съответните им свойства – антимикробно, антиоксидантно, противогъбично, антибактериално и успокояващо. Как да познаем хубавото кокосово масло? Органичното кокосово масло трябва да бъде нерафинирано и да е 100% чисто. То се явява незаменима мазнина в кулинарията, но не само. Приложенията на кокосовото масло се увеличават всеки изминал ден. Използваме го предимно, за да хидратираме и омекотим кожата и косата си. Все по-често кокосово масло се използва при диети за здравословно сваляне на тегло, а също така и за регулиране на холестерола. Включва се и като добавка при по-резултатното лечение на различни специфични заболявания. Отслабване Повечето мазнини в кокоса са наситени, но те стимулират добрия холестерол. Особено популярна в момента е диетата за отслабване с кокосово масло – тя предвижда засилена употреба на този продукт и драстично ограничаване на храните със съдържание на скорбяла. Практиката доказва, че независимо от повишения прием на мазнини и по-точно на кокосово масло, килограмите се топят. Това се дължи на въздействието на чистото кокосово масло върху метаболизма. Усвояването на поетото кокосово масло изисква голям енергиен разход от страна на организма, т.е. топим калории, докато разграждаме приетите количества кокосово масло. При това се балансира секрецията на инсулин, стабилизират се стойностите на кръвната захар – продуктът е с н..

18,90 лв.

БИО конопено масло 250 ml

БИО конопено масло 250 ml

Състав: Студено пресовано масло от коноп от биологично земеделие. Високо качествен, суров продукт, получен от биологично култивирано конопено семе. Поддържа отлично съотношение между Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Ползи: Спомага намаляването на нивата на холестерол в организма; Препоръчва се като храна, която спомага превенцията на сърдечен удар; Когато се използва редовно върху кожата, ще забележите значително подобрение на симпомите на сухота, псориазис, екзема и нерводермити като цяло.  Конопеното олио се използва за  намаляване на дразнението и обриви при бебета причинени от пелени; Слънчева защита – UVA/UVB лъчения – UVA лъченията причиняват състаряване на кожата и бръчки, UVB лъченията причиняват видимите изгаряния. Конопеното олио съдържа SPF 6, но защитава основно от UVB лъченията. Поради тази причина е добре е да се комбинира с UVA защитни мазила. Ползите на конопеното олио в слънчевата защита са в предпазването от вредните UVB лъчения без да се намалява абсорбцията на витамин Д (както се случва при повечето синтетични слънцезащитни кремове). Помага при възстановяването и успокояването на кожата. Съдържа есенциални мастни киселини, витамин Е и хлорофил, всички те действат като антиоксиданти; В козметичните продукти, конопеното масло има приложение поради противовъзпалителното, анти-стареещо действие, бори кожни възпаления, помага за лечение на кожни лезии, има антиоксиданти, предпазващи от увреждане тъканите, предлага известна защита срещу UV лъчението, и съдържа влаго балансиращи свойства. Маслото не е мазно, лесно се абсорбира в порите, има успокояващо действие както и регенериращи и хидратиращи свойства за кожата. Хората с псориазис, акне, екзема, пърхот и суха кожа могат да се възползват от локално приложение върху засегнатите участъци или от добавянето на олиото в продукти за кожата и косата. Можете също така да приемате конопенот..

19,10 лв.

БИО РОЗОВА ВОДА ЗА ПИЕНЕ ROSE DROPS, 0,5 л.

БИО РОЗОВА ВОДА ЗА ПИЕНЕ ROSE DROPS, 0,5 л.

Rose Drops розова вода за пиене дарява здраве на нашето тяло. Засилва имунната ни система. Притежава антисептично и антисклеротично действие. Пречиства отрицателните натрупвания в организма. Rose Drops е нежна комбинация от изворна вода и ефирно розово масло, произведено в единствената сертифицирана розоварна за био продукти в България. Тази вода е с по-ниска минерализация и е подходяща за ежедневна употреба. Изворът е разположен на 1067 метра надморска височина, точно под връх Персенк в Родопите и чрез директен водопровод достига непосредствено до бутилиращата фабрика , която е новоизградена в съответствие с всички европейски стандарти...

2,20 лв.

БИО СИРОП ОТ БЪЗ, VOELKEL, 700 мл

БИО СИРОП ОТ БЪЗ, VOELKEL, 700 мл

 Черният бъз е с широк профилактичен/ терапевтичен ефект поради богатството на състава си – етерично масло, съставено предимно от терпени, флавоноиди – рутин, хиперозид, изокверцитрин, и полифенолни киселини – кафена, хлорогенова и ферулова, както и гликозидни вещества (самбунигрин) с потогонно действие, холин, провитамин А, витамин С, смоли, танини, органични киселини, захари, слузни и дъбилни вещества. Има силен антиоксидантен, имуностимулиращ, антибиотичен и противовирусен ефект. Укрепва съдовата стена, действа спазмолитично, аналгетично, диуретично и потогонно. Успешно се използва както за профилактика, така и при заболявания като катари на горните дихателни пътища, пневмонии, бронхити, тонзилити, туберкулоза, пиелонефрит, уретрит, цистит, хематурия, импотентност, хемороиди, подагра, хипертония, асцит, простатит, уртикария, задух, затлъстяване и др.  ..

10,98 лв.

БИО СИРОП ОТ НАР, VOELKEL, 0.5 л

БИО СИРОП ОТ НАР, VOELKEL, 0.5 л

Сиропът от нар е богат на различни растителни вещества като например елаговата и фенолната киселина. Нарът е полезен за подобряване на имунитета, отпадналост при грип и настинка, стомашно-чревни разстройства и бъбречни кризи. Съставките на органичният сок спомагат за стимулирането на кръвоносната система, също и за регулирането на холестерола и нивото на кръвната захар. Производител: Voelkel, Германия. Сертифициран продукт от биоземеделие. За директна консумация или разреждане в пропорция 1:7...

10,99 лв.

БИО СОК АРОНИЯ, 500 мл

БИО СОК АРОНИЯ, 500 мл

БЕЗ ЗАХАР! БЕЗ ДОБАВКИ! БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! 100% студено пресован сок от екологично отгледан плод Арония. Произведен в ограничена партида само от пресни и здрави плодове веднага след обирането им. Силен антиоксидантен, тонизиращ и антисептичен ефект. Подходящ за хипертоници, диабетици и хора с чернодробни проблеми. Укрепва имунната система, подходящ за всяка възраст и всеки сезон, деца и спортисти. Препоръчва се да се консумира в малки количества, смесен с вода или други плодови сокове. Начин на употреба: В малки дози /до 50 ml/ до 3 пъти на ден, 20-30 минути преди хранене в продължение на 20-30 дни. Възможен е лаксативен и диуретичен ефект, заради естествения подсладител сорбитол, съдържащ се в плода арония...

9,20 лв.

БИО сок от нар - 330 ml

БИО сок от нар - 330 ml

Богат източник на витамини А, Е, на желязо, калий и други. Плодово съдържание: 100%, без добавена захар. Ползи от сока:  укрепва имунната система;  при сърдечно-съдови заболявания;  понижава лошия холестерол; насища кръвта с кислород;  диуретично и обезболяващо; намалява кръвотечението;  противовъзпалително, успокояващо и спазмолитично действие. Високо съдържание на полифеноли с антиоксидантен ефект. Подходящ за диабетици. Препоръчителна дневна доза: 100 мл - чист или разреден. състав: Сок от Нар (продукт на биологично земеделие) Хранителна стойност на 100 g: Енергийност:260 KJ/61 kcal Мазнини:0,5 g, от които наситени мастни киселини<0,05 g Въглехидрати:13,7 g, от които захари 13,7 g Белтъчини:0,4 g Сол <0,0075 g   Сертиф.орган: BG-BIO-18..

11,20 лв.

БИО Сок от червена боровинка, 330 мл.

БИО Сок от червена боровинка, 330 мл.

БИО сертифициран сок от червена боровинка. Не съдържа консерванти и подсладители. Червените боровинки действат благоприятно за предотвратяването на Хеликобактер пилори - инфекция в стомаха, която водят до язви. Те забавят и натрупването на зъбна плака. Този плод е антиоксидант, защитавайки клетките от увреждане. Някои лабораторни изследвания показват, че боровинките могат да имат противораково въздействие върху клетките. Не е известно дали това може да помогне на хората с онкологични заболявания. Плодовете на червената боровинка имат диуретично и антибактериално действие. Съдържание: 100% био сок от червена боровинка. Хранителни стойности на 100 мл: Енергия: 150 kJ / 36 kcal Мазнини: 0 g Въглехидрати: 8.6 g, от които захари: 8.6 g Белтъчини: 0.1 g Сол: < 0.01 g Начин на употреба: За директна консумация. Разклати преди употреба! След отваряне да се съхранява в хладнилик в срок до 5 дни. Опаковка: 330 мл в стъклена бутилка...

10,80 лв.

БИО сусамово масло - 250 ml

БИО сусамово масло - 250 ml

Съдържание: Био масло от Сусам. Може да съдържа следи от соя, други семена и ядки. Съхранение: на тъмно и хладно, а след отваряне в хладилник.  ..

10,20 лв.

БИО ябълков оцет - 500 ml

БИО ябълков оцет - 500 ml

Ябълковият оцет е вид оцет направен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет) млечна, лимонена и ябълчна киселина. За разлика от бистрия (този в търговската мрежа), домашният органичен ябълков оцет е със светло жълто-кафяв цвят и често се продава нефилтриран и непастьоризиран с тъмна, мътна утайка - майката на оцета (състояща се главно от оцетно- кисели бактерии). ..

6,25 лв.

Показани са от 1 до 15 от 73 (5 страници)